Mediyoga

RyggflexYogaövningarna i Mediyoga utförs långsamt och kontrollerat och är utformade för att förbättra fysisk rörlighet, skapa mental avslappning och ge insikt i förhållandet mellan kropp, andning och psykiskt välmående.

Andningen spelar en fundamental roll i Mediyogan. Enligt yogisk filosofi har andningen förutom att förse kroppen med syre, en vital livgivande kraft eller energi, sk ”prana” (sanskrit). Andningen är en omedveten funktion för de flesta, men den
kan lätt medvetandegöras genom olika andningstekniker som påverkar hälsa och välbefinnande. Andningen speglar våra känslor så att vi te x andas snabbt när vi är stressade och långsamt när vi är lugna och avslappnade. Därför kan en medveten ändring av andningen genom övning påverka hur vi mår och skapa fysisk och mental balans inom oss.

Mediyoga påverkar kroppen och dess inre organ på många olika sätt. Mediyogan skapar flexibilitet, uthållighet, påverkar matsmältningen, hormonbalansen, stärker nervsystemet, balanserar vänster och höger hjärnhalva och förbättrar sömnen – bara för att nämna några positiva effekter.

Yoga är i sin ursprungliga form en andlig disciplin för att skapa fullständig balans och medvetenhet i människan. Samtidigt är yoga en mätbar djupverkande form av rehabiliterande terapi, både Sat Kriyafysiskt, mentalt och emotionellt.

Traditionell yoga är holistisk i sitt synsätt och ser till hela männi-
skan och inte ”bara” som en träningsform.Den ser till hela livssituationen och inkluderar känslor, drömmar, kost, relationer, motion m.m. Utifrån det yogiska, såväl som det kvantfysiska perspektivet är människan en komplex, multidimensionell energivarelse, där problem, sjukdomar och krämpor vi får genom livet i grunden handlar om obalanser och blockeringar i underliggande energiflöden. När vi genom regelbundet utövande av yoga och meditation utför åtgärder och justeringar på denna energimässiga grundnivå, minskar eller försvinner de symptom vi upplevde som sjukdom eller ohälsa.

MediYoga_Edu_BadgePng

https://mediyoga.se

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.